Technologie

Technologie · 03. april 2020
In het boek de Data economie wordt beschreven wat het belang van data voor de economie is en hoe zich dat nog verder kan ontwikkelen. In deze blog kijk ik naar de punten waar we aandacht aan moeten besteden om data in het voordeel van onze gezamenlijke welvaart te laten werken.

Technologie · 19. augustus 2018
Robots gaan steeds meer samenwerken met mensen. In deze blog heb ik een classificatie gemaakt van hoe goed een robot met ons kan samenwerken. Wanneer zou jij een zelfrijdende auto vertrouwen?

Technologie · 28. februari 2018
Ons leven wordt meer en meer ondersteund met automatisering en technologie. We gaan langzamerhand van ondersteuning naar overname van het menselijke denken en handelen. Maar de mens is alleen zolang intelligent als dat zijn brein wordt uitgedaagd. Wat voor risico lopen we eigenlijk?

Technologie · 04. februari 2018
Elk bedrijf zit tegenwoordig voor een groot deel 'verstopt' in IT-systemen. Met de stad als metafoor kunnen we deze onzichtbare wereld inzichtelijk en bespreekbaar maken. Daarmee worden de keuzes en uitdagingen van het IT-landschap weer gewoon bedrijfsuitdagingen en -keuzes.

Technologie · 20. januari 2018
Enterprise architectuur is een nog wat onbegrepen vakgebied, met een slechte naam die een complexe opdracht moet vervullen. In deze blog wil ik uitleggen wat het is en waarom het zo complex is. In volgende blogs ga ik met de uitdaging aan de gang hoe dit te verbeteren.