Organisatie

Organisatie · 13. maart 2019
Lees in deze blog over hoe digitalisering de karakteristieken van een bedrijf meer verandert dan we soms beseffen. Er komt een moment waarop een bedrijfstransformatie nodig is, de kunst is dat moment in te schatten.

Organisatie · 23. april 2018
Reorganisaties of fusies zijn emotionele gebeurtenissen. Mensen raken op dat moment hun zekerheden kwijt en moeten nog leren hoe het nieuwe bedrijf werkt. We doen onszelf een plezier als we daarbij voldoende tijd besteden aan 'het ondertussen'.

Organisatie · 29. november 2017
Werkgevers willen zelfstandig opererende professionals, werknemers willen professioneel en flexibel werken en hun passie volgen. Het klinkt eenvoudig om op dan tot een goede samenwerking te komen, maar in de praktijk valt dat natuurlijk toch wel een beetje tegen. Dus waar moet je op letten?

Organisatie · 19. november 2017
Als je als bedrijf een cultuurverandering wilt doorvoeren, dan moet je rekening houden met het feit dat álle medewerkers, leidinggevenden en medewerkers, gewoontes hebben opgebouwd om volgens de oude processen te werken. De uitdaging is dus dat al die mensen zich persoonlijk veranderen en als groep veranderen. En dat duurt ongeveer, ... 2 jaar. Hou je dat vol?

Organisatie · 28. oktober 2017
Om externe disruptieve veranderingen de baas te zijn, moet je als organisatie je strategie flink op de schop gooien. Maar hoe pak je dat als organisatie aan? Begin maar eens met een stevige strategische conversatie, maar pas op dat is vak apart.